Om oss

Speedfreaks kan sägas vara resultatet av att tre kompisar en dag kom på att det där med gokart är ju roligt, och varför har vi inte kört gokart på flera år? Detta var grunden till det företag som idag går under namnet Speedfreaks, även om vi inte visste det då. Först tänkte vi bara att vi skulle börja köra gokart, men efterhand vaknade tanken på att skaffa en egen gokartbana och börja med hyrkart. Sagt och gjort, även om det visade sig att det inte var det allra enklaste att komma igång med hyrkart. Men efter sju sorger och åtta bedrövelser finns vi nu här, med vår egen gokartbana (en inomhusbana) och ett antal gokarts att hyra ut. Trots att företaget har mindre än ett år på nacken så känns det definitivt som vi har vinden i ryggen och Speedfreaks utvecklas på ett bra sätt.

Vi har alla tre liknande bakgrund när det gäller gokarting: vi sysslade med det rätt mycket när vi var yngre, men under tonåren så slutade vi alla gradvis med det, utan att egentligen göra något medvetet val. Det bara blev så, i och med att andra saker tog över. Det är en historia som vi nog inte tror är så värst unik, tvärtom. På samma sätt tror vi också att det finns många vuxna som är i samma situation som vi, och frågar sig varför de inte börjar köra lite gokart igen då och då bara för att det är roligt. Ett av målen med Speedfreaks är att nå alla dessa människor, och få dem att prova på gokarting igen. Helst då givetvis hos Speedfreaks, men vi ser definitivt det hela som ett missionsarbete. Ett ökat intresse för gokart kommer att gynna hela branschen, och därmed även oss.

Så nu befinner vi oss just här, med en gokartbana och ett antal gokartbilar, men ännu är vi inte färdiga utan det finns mycket kvar att göra. Faktum är att vi inte tror att vi någonsin kommer att bli färdiga, utan att vi hela tiden måste utvecklas. Om vi en dag känner att det inte finns något mer att göra med Speedfreaks, så är det ett tecken på att vi inte längre borde syssla med gokarting. Förhoppningsvis kommer den dagen aldrig!